Апелативният съд на италианския град Сасари в Сардиния спря екстрадицията в Испания на

...
Апелативният съд на италианския град Сасари в Сардиния спря екстрадицията в Испания на
Коментари Харесай

Италиански съд временно спря екстрадицията на Пучдемон |

Апелативният съд на италианския град Сасари в Сардиния спря екстрадицията в Испания  на някогашния каталунски министър-председател и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон.

Самият Пучдемон разгласи новината в Twitter обява: " Съдебните органи в Сардиния са спрели производството по екстрадиция. "

Адвокатът му Агостинангело Марас обаче посочи, че делото към момента не е завършило и то ще бъде върнато в съда в Сасари, съобщава БНР.

Не е ясна каква е позицията на Европейския съд по отношение на депутатския имунитет на Пучдемон. само че преди два дни неговите юристи желаеха да бъде възобновен, с цел да може да се яви на делото в Сардиния. От испанската прокуратура са на мнение, че връщането на имунитета на Пучдемон е опит за юридически трик, с който да се забави делото по изгонването му.

Магистратът от испанския Върховния съд Пабло Ларена, който води делото против Пучдемон, е изискал да бъдат задържани и арестувани бившите каталунски министри Клара Понсати и Тони Комин, които са придружили Пучдемон в Сардиния.

Техните имунитети също бяха свалени като членове на Екологичен потенциал, издадена е и Европейска заповед за ареста им.

Днешното чуване по делото против Пучдемон в съда продължи три часа. След края му той разкритикува Испания, че „ употребява правосъдната система за реализиране на политически цели “.

Докато течеше делото, пред постройката на съда локални сепаратисти развяваха сардински и каталунски флагове и скандираха „ Свобода “.

Карлес Пучдемон  по обвинявания за подбудителство към протест и заграбване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР